HTML

gumiarabicum

. . . . . .

Friss topikok

  • T. D.: "A magyar jobboldali hagyomány, Horthyig visszamenőleg az integrációt, az együttműködést velük". ... (2010.04.12. 16:29) Leszünk-e Királyság?

Linkblog

Kevernek-e a zsidók vért a pászkába?

2010.03.11. 18:12 Reb Tony

Anélkül, hogy bárkit meg akarnék győzni az ellenkezőjéről, aki amúgy is meg van győződve róla, a tájékozatlan közvélemény megnyugtatására közlöm: A pászka, vagy ahogy a zsidók nevezik macesz elkészítéséhez nem szükséges keresztény gyermek vére. Nem is kevertek bele se most, se régen.

A kérdés persze lehet, hogy nem tűnik aktuálisnak. Vagy lehet, hogy mégis az?

Újra meg újra felmerül a világsajtóban, az interneten, szélsőjobboldali portálokon és másutt is, hogy az Izraeli hadsereg gyerekek ellen harcol.

Az eset hasonlít a macesz kérdéséhez. Egyik sem igaz.

A Palesztin-Izraeli konfliktusnak, amely évtizedek óta tart, sajnos vannak gyermek áldozatai is. Mint minden modern háborúnak. Márpedig ez háború, ha szerencsére hosszú fegyver szünetekkel tarkítva is. Háború évtizedek óta. Háború sok halottal, rengeteg sebesülttel. Fiatal és idősebb életáldozatokkal mindkét oldalon. Egy kényszerpályán haladó konfliktus, amit évtizedek óta nem sikerült megoldani.

Minden háború egyben propaganda háború is. Ehhez tartoznak a modern tömegkommunikáció eszközei is: Internet, a nagy hírcsatornák, műholdas adások és a képek. Mindkét oldal kihasználja ezeket a lehetőségeket ki jobban, ki rosszabbul.

A képek az emberek legalapvetőbb érzékeire hatnak, sokkal közvetlenebbek, mint a szavak, mint a politikusi szózatok, nyilatkozatok, mint a száraz, monoton stilusban elmondott hírek.

Legközvetlenebbül azonban a tettek hatnak az emberekre. A tettek, amelyek bizonyitják a résztvevő felek valódi szándákát. Ha valaki elfogulatlanul akar tájékozódni a kérdésben, ezeket a tetteket tegye mérlegre.

Vajon melyik fél tett többet a békéért?

Szólj hozzá!

Címkék: izrael háború vér zsidóság macesz

A bejegyzés trackback címe:

https://gumiarabicum.blog.hu/api/trackback/id/tr641831989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása